Organic Express

Mleko i mlečni proizvodi

Mleko i mlečni proizvodi

Kravlje mleko

 

Sastojci: Kravlje mleko od 3,25%

mlečne masti sadrži: energetsku vrednost 60Cal, 3,22% proteina, 3,25% masti, 4,52% ugljenih hidrata, lizin, inositol, holin, acidofil, glutamin, tirosin, fenilalanin, biotin, jod; vitamine: B12, B2, B5, A, D, E; minerale: kalcijum, fosfor;

Lekovitost: Jača kosti, blagotvorno deluje na rad tiroidne žlezde, kardiovaskularni sistem i stvaranje energije. Dokazano je da linolna kiselina iz mleka redukuje kancer kože, ćelije kancera kolona i kancera dojke, te pomaže redukovanju holesterola i sprečavanju ateroskleroze.
Kalcijum fosfat, kojim je kravlje mleko bogato, pomaže u zaštiti debelog creva od hemijskih jedinjenja koja uzrokuju kancer, štiti od gubitka kostiju kao posledice menopauze, sprečava migrenozne glavobolje, smanjuje PMS simptome u drugoj polovici ciklusa, sprečava dečju gojaznost.
U ajurvedi, preporučuje se za jačanje imunog sistema, kod astme, radi povećanja virilnosti (npr. kada se uzima sa šećerom i gijem), jačanja vitalnosti. Pomešano sa sušenim đumbirom u prahu i naneseno na glavu, uklanja i teške glavobolje. Sastojak je mnogih ajurvedskih pripravaka.
Recept →
Prodavnica →

Kozje mlekokozije mleko

Sastojci: Proteini bogati esencijalnim aminokiselinama; lionlna kiselina; vitamini: B1, B2, B6, B12, A, folna kiselina; minerali: silicijum, kalcijum, kalijum, bakar, fosfor.

Lekovitost: Blagotvoran za jačanje opšteg imuniteta, nervni sistem, srce, kožu, kosu, nokte. Treba ga koristiti kod povišenog holesterola. Preporučuje se bebama, jer poseduje dobru svarljivost. Doprinosi bržem rastu dece, povećanju telesne mase i boljoj mineralizaciji njihovih kostiju. Linolna kiselina prisutna u kozjem mleku je antikancerogena, a folna je značajna za sintezu hemoglobina. Koristan kod povišenog pritiska. Surutka iz kozjeg mleka blagotvorna je kod upale pluća, žutice, reume, gihta, tuberkuloze.
Recept →
Prodavnica →

GI (kravlje maslo)gi

Sastojci: Tradicionalni ajurvedski tekstovi hvale kravlje mleko kao „esecniju biljnih sokova“, a Gi kao „esenciju mleka“. Gi predstavlja najkvalitetniju masnoću pogodnu za ljudsku ishranu.

Lekovitost: Blagotvorna za sve organe, posebno mozak. Obrće proces starenja, povećava tzv. Šukru (obnavlja reproduktivno tkivo i njegove funkcije), Ođas (najfiniji proizvod varenja), jača imunitet, povećava inteligenciju (Dhi), profinjuje intelekt (Budhi) i poboljšava pamćenje (Smriti). Povećava probavnu vatru – Agni, o čemu zavsi kvalitet ishrane, pri tom ne remeti Pita Došu.
Uklanja toksine iz tela, posebno kada se koristi tokom Pančakarme (sezonske detoksikacije). Što je gi stariji, to su njegova lekovita svojstva veća. Gi star 100 godina je veoma cenjen i često se čuva u hramovima ili posebnim ostavama imućnih porodica i prenosi sa generacje na generaciju, da bi se koristio kao lek.
Recept →
Prodavnica →

Kefirkefir

Sastojci: Mikroorganizmi: bakterije mlečne kiseline i kvasac; ugljična kiselina i etil alkohol; proteini i polisaharidi; vitamini: A, B1, B2, B6, B12, D, niacin; minerali: kalcijum, gvožđe, jod.

Lekovitost: Blagotvoran za imuni sistem i crevnu mikrofloru. Preporučuje se kod povišenog krvnog pritiska, deluje antibiotički i ublažava upale, blagotvoran uticaj kod malignih obolenja, pospešuje cirkulaciju, snižava holesterol.
Recept →
Prodavnica →

Mladi sirmladi sir

Sastojci: Mlečne masti 6,5%, suve materije 26,69%, proteina 12,27%, laktoze 5,30%; bogat izvor kalcijuma

Lekovitost: Posebno pogodan za decu, sportiste, rekonvalescente, starije. Jedan od najboljih izvora zdravih proteina sa visokom biološkom vrednošću. Važan za izgradnju kostiju i održavanje normalnog krvnog pritiska. Blagotvoran za regeneraciju jetre.
Recept →
Prodavnica →