Organic Express

Šopska salata

Šopska salata

Šopska salataSastojci:
500 g svaežeg organskog paradajza
600 g svežih organskih krastavaca
200 g crvenih organskih mesnatih paprika
200 g zelenih svežih organskih  paprika
60 g mladog organskog  luka
1 ljuta organska papričica, ako volimo ljuto
Preliv za salatu:
½ kašičica soli
 organski crni biber po ukusu
70 ml organskog maslinovog ulja
2 kašičice jabukovog organskog sirćeta, može i bez
 150 g organskog feta sira

Priprema:
Paradajz, oljuštene krastavce i paprike očistite od semenki i naseckajte na kocke.
Povrće stavite u dublju činiju, pa dodajte mladi luk naseckan na sitne kockice. Ako volite ljuto, dodajte sitno seckanu ljutu papričicu. Sve dobro izmešajte i dobro ohladite.
Pre serviranja salatu posolite, pobiberite, dodajte ulje, sirće i dobro izmešajte. Ako
ne volite kiselo, izostavite sirće, paradajz će dati sasvim dobar ukus. 
Na kraju dodajte izmrvljeni feta sir.