Organic Express

Patlidžan i mešano sezonsko povrće na žaru

Patlidžan i mešano sezonsko povrće na žaru

Patlidžan i mešano sezonsko povrće na žaruSastojci:
1 mali organski plavi patlidžan
1 mali organski beli patlidžan
1 srednja organska cukini tikvica
2 srednje patison organske tikvice / žuta + bela /
1 srednji organski celer
3 češnja organskog belog luka
1 mesnata organska crvena paprika
3 kašike organskog maslinovog ulja
3 organska paradajza
1 kašika balzamiko organskog sirćeta
3 kašike iseckanog organskog bosiljka, majorana, origana
so po ukusu

Priprema:
Zagrejte roštilj, pripremite povrće, posolite i provucite kroz maslinovo ulje. Na umerenoj vatri papriku pecite 3 – 4 minuta. Paprika je gotova kada kožica počne da se odvaja.
 Patlidžan, tikvice, celer pecite dok se ne pojave smeđi tragovi od rešetke, otprilike 4 minuta , Plodove okrenite i pecite još oko 3 minuta dok druga strana ne porumeni i omekša.
 Paradajz je dovoljno peći samo sa rasečene strane oko 3 minuta. Posebno na maslinovom ulju propržiti beli luk sa zelenim začinima, toliko da otpuste mirise. Povrće staviti staviti u veću činiju začiniti balsamiko sirćetom i maslinovim uljem sa proprženim začinima.
Uvek možete napraviti neku svoju kombinaciju povrća i začina. Grilovani komorač, šargarepa, luk, različite vrste bundeva, tikvica, krompira imaju predivan ukus…Uživajte u čaroliji!