Organic Express

Špagete na kineski način

Špagete na kineski način

Špagete na kineski načinSastojci:
200 g tanjih organskih špageta br. 3
200 g organskih šampinjona
2 češnja organskog belog luka
100 g organske šargarepe
200 g organskih tikvica
200 g organskog praziluka
100 g organskog spanaća
100 ml organskog ulja susamovog ili maslinovog
100 ml organskog tamari sosa
1 kašičica organskog đumbira
1 kašičica biozačina

Priprema:
Povrće očistite, operite i ocedite. Praziluk i tikvice naseckajte na tanke rezance, a šampinjone na listiće. Beli luk, šargarepu naseckajte na rezance i blanširajte.
Špagete skuvajte ( ali ne do kraja) u neposoljenoj vodi, ocedite ih i ostavite na toplo mesto.
U voku ili dubljem tiganju zagrejte ulje kratko propržite beli luk i šargarepu pa ih istresite na špagete.
U istu posudu dodajte malo ulja, propržite praziluk i tikvice pa ih istresite na špagete. Pripremu ponovite sa španaćem i šampinjonima.
Na kraju dodajte đumbir, tamari sos i biozačin, promešajte, pa vratite u posudu ili vok. Pripremljeno povrće i špagete lagano izmešajte i kratko zagrejte.