Organic Express

Špagete sa pestom genoveze

Špagete sa pestom genoveze

Špagete sa pestom genovezeSastojci:
400 g organskih špageta  br. 3
10-20 g organskog  maslaca
Za pesto genovese:
30-40 g organskog  svežeg bosiljka
40 g organskih pinjola ili organskih oraha
40 g izrendanog organskog parmezana 
40 g izrendanog omiljenog tvrdog  organskog  sira
3 češnja organskog belog luka
100 ml organskog maslinovog ulja
so po ukusu

Priprema:
Uvek prvo počnite sa spremanjem pesta ili nekog drugog nadeva, tempirajući vreme tako da u istom momentu završite kuvanje i testenine i nadeva.
U multipraktik stavite naseckani bosiljak, pinjole, izrendane sireve, iseckani beli luk i oko 50 ml maslinovog ulja. Mešavinu usitnite, a zatim dodajte preostalo ulje, so i sve zajedno još malo izmešajte.
Pripremljeni pesto stavite u staklenu teglicu.
Špagete skuvajte u posoljenoj kipućoj vodi i ocedite.
U široj tavi otopite maslac, dodajte 2-3 kašike pesta i zajedno kratko izmešajte.
Možete ostaviti vodu u kojoj se kuvala testenina, dodati malo soka od organskog paradajza, jedan češanj iseckanog organskog belog luka, malo organskog prosa ili kus kusa , iseckanog lista organskog  peršuna. Dobićete vrlo ukusnu čorbicu koju možete u slast pojesti posle špageta.
Špagete poslužite uvek tople, a po želji, možete posuti izrendanim parmezanom ili nekim drugim tvrdim sirom
Pesto genovese možete pripremiti u većoj količini. U frižideru može stajati oko dve nedelje. S pestom možete pripremiti i njoke ili bilo koju drugu testeninu.