Organic Express

Rotkva crna

Rotkva crna

Rotkva crnaSastojci:
1 veća organska crna rotkva
1 veći organski celer
so po ukusu
mleveni crni biber po ukusu
1dl organske pavlake
1 veza organskog lista peršuna

Priprema:
Rotkvu i celer oljuštiti, izrendati,  posoliti, pobiberiti, izmešati. Dodati izrađenu pavlaku, pomešati je sa masom, dobro izmešati. Posuti sa iseckanim listom peršuna, ohladiti i poslužiti.

Salatu možete začiniti i nekim svojim omiljenim prelivom za salate. Klasični preliv je odličan: so, organski šećer ili neko drugo organsko sladilo, organsko sirće, organsko maslinovo ulje…

Rotkvice na giu

Rotkvice na giu

rotkvice na gijuSastojci:
3 vezice organskih rotkvica
1 veza organskog lista peršuna
3 kašike organskog gia /pročiščenog maslaca/
biozačin po ukusu

Priprema:
Rotkvice dobro operemo isečemo na režnjeve. Zagrejemo gi /pogledati kako se priprema/, dodamo rotkvice i dinstamo ih u sopstvenom soku desetak minuta dok ne smekšaju. Dodamo biozačin, iseckani peršun list i promešamo.
Rotkvice možemo dinstati sa bilo kojom kombinacijom povrća. Odlično idu sa šargarepom, brokolijem, karfiolom, tikvicama, bundevom...

Namaz od rotkvica

Namaz od rotkvica

Namaz od rotkvicaSastojci:
200 g organskog sirnog namaza
50 g organskih krastavaca
100 g organskih rotkvice
1 kašika naseckanog organskog vlašca
organski  beli biber po ukusu
so po ukusu

Priprema:
Oljuštite krastavac, a rotkvicu očistite. Izrendajte ih, malo posolite i ocedite od suvišne tečnosti.
Dodajte sirni namaz, narezani vlasac,biber, i sve dobro izmešajte.

 

 

Makarone sa rukolom

Makarone sa rukolom

Makarone sa rukolomSastojci:
1 pakovanje organskih makarona
1 pakovanje ili veza organske rukole
1 veza organskog lista peršuna
2 organske šargarepe
1 manji organski brokoli
4 češnja organskog belog luka
4 kašike organskog maslinovog ulja
1 dl organske pavlake
mleveni organski biber po ukusu
biozačin po ukusu

Priprema:
Makarone obariti po uputstvu na pakovanju. Zagrejati maslinovo ulje , dodati šargarepu iseckanu na kolutiće i dinstati 5 minuta. Dodati brokoli odvojen na ravnomerne cvetiće, iseckani beli luk, biber, biozačin. Dinstati bez dodavanja vode uz povremeno mešanje. Kada povrće skoro odmekne, skloniti ga sa vatre, dodati izmućenu pavlaku, rukolu, iseckani peršun list, lagano sve izmešati i vruće poslužiti.

Pesto od rukole

Pesto od rukole

Pesto od rukoleSastojci:
oko 130 g  organske rukule
2 kašike iseckanog peršuna
2 češnja organskog belog luka, sitno iseckanog
50 g organskih pinjola, lagano proprženih
100 ml organskog maslinovog ulja,
50 g sveže narendanog organskog parmezana
So i organski crni biber po ukusu

Priprema:
Rukulu oprati i očistiti od peteljki tako da nam ostanu samo listovi.
Sve sastojke, osim parmezana, staviti u multipraktik i izraditi tako da dobemo glatku smesu.
Dodati parmezan, so i biber, pa lagano izraditi. Sa ovim sosom začiniti vrelu pastu. Još malo posuti sa parmezanom.

Ćuftice sa raštanom

Ćuftice sa raštanom

Ćuftice sa raštanomSastojci:
2 šake listova organskog raštana
½ šoljice skuvanog organskog amaranta
parčence organskog kačkavalja
biozačin po ukusu
crni organski mleveni biber
3 češnja belog organskog luka
1 glavica organskog luka

Priprema:
Listove raštana kratko izblanširati i sitno iseckati, izrendati kačkavalj, beli luk i luk, dodati  amarant , mleveni biber, biozačin i dobro izmesiti. Ostaviti 15 minuta da se sastojci prožmu, formirati finije tanke ćuftice, nežno ih uvaljati u neko organsko integralno brašno /uvek je dobro ćufte uvaljati u brašno, da se ne lepe/ i pržiti na organskom kokosovom ulju ili u rerni, na 180 stepeni, par minuta na jednu pa na drugu stranu dok ne dobiju zlatastu boju.

Raštan sa krompirom i tikvicama

Raštan sa krompirom i tikvicama

raštan sa krompirom i tikvicamaSastojci:
200 gr organskog krompira
200 gr mladih organskih tikvica
2 veze organskog raštana
4 češnja belog organskog luka
1 veza organske mirođe
3 kašike organskog maslinovog ulja
mleveni crni organski biber
so ili biozačin po ukusu

Priprema:
Krompir oljuštiti iseći na kockice i skuvati u slanoj vodi. Zagrejati malinovo ulje, ubaciti iseckan beli luk.
Na tihoj vatri prodinstati raštan iseckan na rezance i tikvice iseckane na kockice. Posle 10 minuta dodati skuvani krompir, sitno iseckanu mirođiju, posoliti, pobiberiti, promešati. Toplo poslužiti.

Slasni prokelj

Slasni prokelj

Slasni prokeljSastojci:
3 kašike organskog maslinovog ulja
100 g organskog luka
1 kg miksa od različitih organskih bundeva i tikvica / hokaido, ibica, patison beli i zeleni, cukini
100 g organskog karfiola
100 g organskog brokolia
100 g organskog prokelja
biozačin po ukusu
2 češnja organskog belog luka
1 veza organskog lista peršuna
1 kašičica organskog grublje mlevenog bibera

Priprema:
Zagrejati ulje u voku ili dubljoj tavi i izdinstati sitno iseckani luk, dodati karfiol, brokoli, cele glavičice prokelja, hokaido bundevu isečenu na kockice zajedno sa korom, ibicu na duže režnjeve, patison sa korom na režnjeve i cukini sa korom na kolutiće. Prodinstati na tihoj vatri oko 15 minuta bez dodavanja vode. Sve tikvice i bundeve kada se dinstaju otpuštaju vodu i stoga ih uvek kombinujte sa suvljim povrćem, s vremena na vreme lagano protresite posudu. Na kraju dodajte sitno iseckani beli luk, biber biozačin i iseckani peršun list. Poslužite toplo.

Pečeni prokelj

Pečeni prokelj

Pečeni prokeljSastojci:
350 g organskog prokelja
3 češnja organskog belog luka
biozačin po ukusu
mleveni biber po ukusu
4 kašike organskog maslinovog ulja
2 kašike organskog balsamiko sirćeta

Priprema:
Prokelj očistiti, oprati, malo zaseći vrhove. Pomešati biozačin, beli sitno iseckani beli luk, biber, maslinovo ulje, umešati prokelj i poređati ga u tepsiju . Peći na 180 stepeni oko pola sata. Za to vreme će dobiti nežno zlatastu boju. Možete ga poprskati sa balsamiko sirćetom i poslužiti.

Pirinač sa prazilukom

Pirinač sa prazilukom

Pirinač sa prazilukomSastojci:
100 g organskog pirinča
300 g organskog praziluka
1 kašika organskog bio-začina
crnog organskog bibera po ukusu
50 ml organskog maslinovog  ulja

Priprema:
Pirinač skuvati bez soli u razmeri 1:2
Praziluk očistiti, oprati i iseckati na tanke kolutiće.
Na vrućem ulju kratko prodinstati praziluk, a zatim dodati biozačin, mleveni crni biber i skuvani pirinač. 
Dobro promešati i još par minuta prodinstati. Gotovo jelo posuti iseckanim peršunovim listom. Pirinač možete poslužiti uz zelenu salatu, ili neku drugu organsku sezonsku salatu.