Organic Express

Pak čoj salata

Pak čoj salata

Pak čoj salataSastojci:
1 organski pak čoj isečen na rezance
2 organska paradajza
2 žuta organska čeri paradajza
2 crvena organska čeri paradajza
so po ukusu
2 kašike maslinovog ulja

Priprema:
Paradajz iseći na režnjeve, čeri na polovine, dodati pak čoj, so, maslinovo ulje izmešati i poslužiti.

 

 

Pak čoj

Pak čoj

Pak čojSastojci:
1 organski pak čoj
4 češnja organskog belog luka
4 kašike organskog maslinovog ulja

Priprema:
Odvojiti listove dobro ih oprati, ako su jako veliki možete ih iseći na trake. Zagrejati maslinovo ulje ubaciti iseckani beli luk. Malo ga propržiti, toliko da otpusti miris, ubaciti pak čoj i nekoliko minuta uz neprestano mešanje ga propržiti da listovi odmeknu, ako to radite na umerenoj vatri prirodno će dobiti slanost kao i blitva, stoga ga ne morate soliti . Poslužiti uz salatu od svežeg organskog paradajza.

Namaz od belog luka

Namaz od belog luka

Namaz od belog lukaSastojci:
7  celih glavica organskog belog luka
2 kašike organskog maslinovog ulja
1 veza organskog bosiljka
1 veza organskog lista peršuna
so po ukusu

Priprema:
Odvojiti čvrste glavice belog luka, dobro ih oprati, prosušiti.  Peći cele glavice u rerni na 180 stepeni oko 45 minuta. Prosušene glavice  pojedinačno uviti u alu foliju, poprskati maslinovim uljem i peći. Nakon 45 minuta, isključiti rernu i ostaviti luk  dok se ne ishladi. Istisnuti kremasti sadržaj iz ljuskica, dodati so, iseckani bosiljak i peršun list, dobro izmešati i ostaviti u frižider da se ohladi. Koristiti kao namaz za tost...

Umak za testeninu

Umak za testeninu

Umak za testeninuSastojci:
1 cela glavica belog organskog luka
2 organska sveža paradajza
1 veza organskog lista peršuna
1 veza organskog lista bosiljka
5 kašika organskog maslinovog ulja
mleveni organski biber po ukusu
biozačin po ukusu

Priprema:
Na laganoj vatri zagrejati maslinovo ulje, dodati sitno iseckani beli luk, propržiti ga toliko da otpusti miris. Skinuti sa vatre , dodati biber, biozačin, fino iseckano lišće bosiljka, peršuna, izrendani paradajz, lagano izmešati i preliti špagete ili neku drugu testeninu.

Brzi prilog od luka

Brzi prilog od luka

Brzi prilog od lukaSastojci:
2  veća organska luka
2 veća ljubičasta organska luka
3 kašike organskog maslinovog ulja
mleveni biber po ukusu
biozačin po ukusu
1 veza organskog lista peršuna
1 kašičica organskog balsamiko sirćeta

Priprema:
Zagrejati maslinovo ulje, dodati na kolutove isečen luk, biber, biozačin. Na tihoj vatri luk pržiti bez dodatka vode 5 minuta uz mešanje. Sklonimo sa vatre, dodamo sirće i iseckani peršun list, izmešamo i poslužimo uz mladi prženi krompir.

Krem supa od luka

Krem supa od luka

Krem supa od lukaSastojci:
1 velika glavica organskog  luka
biozačin po ukusu
organskog crnog bibera po ukusu
1 veza organskog peršun lista
12 dl vode
1 kašika organskog gustina

Priprema:
Na ulju propržiti sitno naseckanu glavicu luka do zlatno žute boje,
dodati 1 kašiku gustina, 2 dl vode, promešati i blenderom izmiksati.
Dodati još 1litar vode, biozačin i prstohvat mlevenog crnog bibera.
Nakratko prokuvati, skinuti sa vatre, dodati peršun list i servirati sa tostiranim kockicama organskog hleba.

Salata od kineskog kupusa, jabuka i klica

Salata od kineskog kupusa, jabuka i klica

Salata od kineskog kupusa, jabuka i klicaSastojci:
1 manji organski kineski kupus
1 organska kisela jabuka
1 pakovanje organskih klica mungo pasulja ili po želji…
Preliv za salatu
2 kašike organskog maslinovog ulja
3 kašike organskog jabukovog sirćeta
1 kašičica soli
1 kašičica organskog livadskog meda
malo vode

Priprema:
Kineski kupus dobro operate pod mlazom vode, narežite ga na rezance ili kockice.
Pod mlazom vode isperite klice i dodajte kupusu.
Operite jabuke, očistite ih i naseckajte na kockice i sjedinite.
Napravite preliv  za salatu tako što će te u malo vode idobro izmešati  jabukovo sirće, so, šećer, maslinovo ulje. Sjediniti sa mešavinom kupusa, jabuka i klica.

Kineski kupus sa krompirom

Kineski kupus sa krompirom

Kineski kupus sa krompiromSastojci:
400 grama organskog krompira
800 grama organskog kineskog kupusa
1 cela glavica  organskog belog luka
Biozačin ili morska so po ukusu
50 grama organskog maslaca ili organskog maslinovog ulja

Priprema:
Kineski kupus dobro oprati pod mlazom vode i iseći ga na rezance.
Krompir očistiti, iseći na kockice i obariti u slanoj vodi.
U dubljoj tavi ili voku zagrejati maslinovo ulje ubaciti sitno iseckani beli luk i na rezance iseckani kineski kupus.
Na tihoj vatri dinstati sve 5 -6  minuta pa dodati skuvani krompir, biozačin i sve nežno izmešati.
Ako volimo mlade tikvice, možemo ih dodati umesto krompira. Obarimo tivice u slanoj vodi i sve ostalo ponovimo.

Salata od crvenog kupusa

Salata od crvenog kupusa

Salata od crvenog kupusaSastojci:
1 mali organski crveni kupus
1 mali organski dajkon
2 organske šargarepe
so po ukusu
3 kašike organskog očišćenog ispečenog suncokreta
organski mleveni crveni biber
3 kašike organskog balsamiko sirćeta
1 kašičica livadskog meda
3 kašike organskog maslinovog ulja

Priprema:
Kupus  dobro  oprati pod mlazom vode, iseći na tanke rezance, dodati izrendani dajkon i šargarepu, posoliti. Pripremiti preliv za salatu: pomešati balsamiko sirće, livadski med, biber i maslinovo ulje, dobro izmiksati. Dodati isprženi suncokret, preliv, dobro izmešati.

Letnja čarolija

Letnja čarolija

letnja čarolijaSastojci:
2 glavice organskog luka
4 češnja belog organskog luka
4 kašike organskog maslinovog ulja ili gia
mleveni miks bibera: crni, crveni, zeleni, beli
biozačin po ukusu
1 kašičica organske aleve paprike
2 organska lista lovora
1 organska mesnata crvena paprika
1 organska srednje ljuta papričica
2 organska mlada kukuruza u klipu /isečena na manje parčiće/
1 glavica organskog kupusa
1 organski celer
 3 organske šargarepe
4 organska krompira
2 organske patison tikvice, zelena i žuta
1 mala obična bela organska tikvica
1 mala organska cukini tikvica
1 parče organske hokaido bundeve
2 šake organske borane, šarene, žute, zelene
4 lista organskog raštana
4 lista organske blitve
2 organska paradajza
1 vezica organskog lista peršuna,
1 veza organske mirođe

Bosanski lonac je poslužio kao inspiracija za ovo predivno jelo. Priprema se od raznovrsnog povrća koje slažemo red po red u dublji lonac  ako ste dobro opremljeni, možete koristiti zemljani lonac koji će jelu dati posebanu notu. Počinjemo uvek sa povrćem koje se duže kuva i dodajemo pažljivo odabrane sastojke. Kada napunimo lonac, poklopimo ga i na tihoj vatri zajedno kuvamo još oko pola sata, isključimo i ostavimo malo da se svi sastojci prožmu. Poslužimo.

Priprema:
Zagrejati maslinovo ulje ili gi, prodinstati sitno iseckani luk i 3 češnja belog luka, dodati crvenu mlevenu papriku, lovorov list, biozačin, šargarepu iseckanu na kolutiće, krompir i celer na kockice, i dinstati oko dva minuta, dodati očišćenu boraniju, kukuruz u klipu, papriku isečenu na rezance, kupus isečen na manje komadiće i sve zajedno prodinstati oko dva minuta. Pripremiti patison tikvice isečene na režnjeve, cukini na kolutove, belu tikvicu na kockice, hokaido bundevu sa korom na kockice - dodati masi i kuvati zajedno oko dvadeset minuta, pobiberiti. Raštan i blitvu iseći na rezance, dodati, naliti vodu i sve zajedno kuvati još deset minuta. Skinuti sa vatre i dodati izrendani paradajz, peršun list, mirođiju i preostali češanj belog luka sitno iseckan. Posle desetak minuta posluzimo.